Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

От първа страница в-к "Сега" акцентира върху становището на Комисията за защита на конкуренцията, че няма картел при търговията с горивата. В пълен разрез с предишни изявления, комисията се съгласява с възраженията на разследваните вериги и на Българската петролна и газова асоциация. Вместо да наложи глоби, комисията забранява на компаните да обменят информация помежду си. Не е ясно как ще се следи обаче за спазването на наложените условия, а и самите наказания са направени по предложение на разследваните фирми, уточнява публикацията на "Сега".
Комисията за отнемане на имущество е натрупала милиони левове дългове заради загубени дела, пише в-к "Земя". Изданието цитира данни на експерти, които разпратиха писмо до президента, премиера и лидерите на политически партии, в което посочват, че Комисията за отнемане на имущество струва на държавата над 60 млн. лева годишно.
От днес работодателите ще имат достъп до информацията от Електронния регистър на болничните листове, съобщава "Стандарт". Новата услуга на Националния осигурителен институт дава информация за датата на издаване на болничния, периода на временна неработоспособност, датата на постъпване на данните в Електронния регистър и актуалния статус на болничния лист, информира Стандарт.
6 млн и 100 хил. лева са приходите от ловен туризъм в България през 2016 г. Това показват данните на Изпълнителната агенция по горите, цитирани от "Труд". Приходите са генерирани от около 1400 чуждестранни гости.
500 автомобила на час са засечени да се движат в бус ленти на столичния градски транспорт, пише "Телеграф". Изданието се позовава на изследване на организацията "Спаси София". Според съпоставка с официалните данни, за подобно нарушение едва около 500 са санкционираните от пътните полицаи в рамките на седмица.
След изборите СДС няма право да запази емблематичната централа на столичната ул. "Раковски" 134 - пише в-к "Монитор". Под въпрос е също така останавенот на  ДСБ в своята централа на ул. "Кърниградска". Причината са ниските им изборни резултати. Областният управител на София Диана Тонова заяви, че преди да се предприемат каквито и да било действия, ще се изчакат официалните резултати на изборите, които Централната избирателна комисия трябва да обяви.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна