Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Узунов: В МВР няма данни за реална опасност за страната ни от тероризъм

Пламен Узунов
Снимка: БГНЕС

В МВР няма данни за реална опасност за страната ни от тероризъм. Това съобщи министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Той допълни, че са взети необходимите мерки след атентата в Санкт Петербург:

Това е работа на нашия антитерористичен център, който изцяло е компетентен да получава, да обобщава, да анализира информация, свързана с терористична дейност. Бяхме завишили, във връзка с последните събития в Санкт Петербург, нашето видимо полицейско присъствие и бдителността в районите на метрото, на гари, автогари и други транспортни съоръжения, така че към момента не съществува и нямаме данни за реална опасност. 

Министър Узунов обобщи и данните за опитите за купуване на гласове при последните избори:

Имаме завишение на броя както на сигналите, получени във връзка с провеждането на изборите, така и с броя на досъдебните производства. По-голям е и броят на задържаните лица, както и броя на предупредителните протоколи, които сме съставили във връзка с превантивната дейност, която извършихме. В района на Плевен са били най-активни. Там отчитаме едни от най-добрите резултати във връзка с противодействието на купуването и продаването на гласове - посочи вътрешният министър Пламен Узунов след националното съвещание на МВР.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна