Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследващи журналисти бяха отличени с "Пулицър"

Журналистите, разследвали остри обществени проблеми – от масови злоупотреби с правила за извеждане на бедни хора от домовете им до кампанията на президента Доналд Тръмп и намесата на Русия в американските избори и политика – бяха отличени с награда "Пулицър" за 2017 година, най-престижният медиен приз в САЩ.

Вестник "Ню Йорк таймс" спечели три награди – за международна журналистика, за горещи новини и за задълбочени статии по дадена тема, съобщи Асошиейтед прес. Призът за международна журналистика бе присъден на "Ню Йорк таймс" за статии, посветени на усилията на Владимир Путин за прокарване на руско влияние в чужбина.

Журналист от вестник "Вашингтон пост" бе удостоен с наградата за национален репортаж заради разследването на благотворителната дейност на Доналд Тръмп.

Консорциум от над 300 репортери от шест континента получи наградата за разяснителен репортаж заради работата си по т.нар. "Панамски документи", които разкриха как политици и други известни личности използват офшорни зони, за да избягват плащане на данъци, съобщи ДПА.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна