Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин очаква още химически атаки в Сирия. Тилърсън е категоричен, че няма да позволят това

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин посъветва Съединените щати да не превръщат в редовна своя практика нанасянето на несанкционирани военни удари в Сирия. Според Путин се готвели "още провокации" като предполагаемата химическа атака в провинция Идлиб миналата седмица.

Държавният секретар на Съединените щати Рекс Тилърсън, който пристигна за преговори в Москва, намекна, че Русия или не приема сериозно контрола върху химическите оръжия в Сирия, или не е компетентна за това. Няма да позволим това да се случи отново, заяви Тилърсън.

Съединените щати, Великобритания и Франция внесоха в Съвета за сигурност на ООН нов проект за резолюция, с която се настоява за "пълно сътрудничество в разследването" на химическата атака в Идлиб.

Миналата седмица в Съвета за сигурност бяха внесени за разглеждане три проекта за резолюция по същия въпрос, но не се стигна до гласуване. Обсъждането на документите беше прекъснато, след като на 7 април САЩ нанесоха ракетен удар по военното летище в сирийската провинция Хомс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна