Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експлозии засегнаха автобуса на "Борусия" Дортмунд, има ранен футболист

| обновено на 12.04.17 в 08:21
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Три експлозии засегнаха автобуса на германския футболен отбор "Борусия" (Дортмунд), докато пътуваше към клубния стадион за четвъртфиналния мач от Шампионската лига с френския тим "Монако". Според местната полиция взривовете са били насочени директно срещу превозното средство.

Трите взрива станаха около 19,15 ч. вчера вечерта местно време близо до хотела, в който бе отседнал екипът на "Борусия". Изпочупени са стъкла на автобуса. Има и ранен футболист – централният защитник Марк Бартра. Той бе откаран в болница с фактура на лъчевата кост на дясната китка и е опериран, каза говорител на футболния клуб.

От ръководството на клуба казаха, че играчите са шокирани и трудно ще се съвземат за мача с "Монако", който беше отложен за днес в 19,45 часа българско време.

Германската полиция се готви да разположи много свои служители в града.

В зоната на взривовете е намерено писмо, в което се поема отговорност за атаката. Автентичността му се проверява, но все още няма яснота кой стои зад взривовете и какви са мотивите, каза прокурор Сандра Люке.

Рискът от терористична атака не е нов. Ние сме готови за това от дълго време. Но не искам по този начин да навеждам на мисълта, че става дума за терористична атака. Всичко това се разследва сега. Трябва да бъдем предпазливи. Разследването се води много професионално, каза шефът на полицията в Дортмунд Грегор Ланге.

Все още не е установено какви точно са били взривните устройства. Полицията издирва с дрон други подозрителни предмети и експлозиви. В района на хотела на футболистите от "Борусия" е бил открит още един подозрителен предмет, но според информации става дума за фалшива бомба, предаде ТАСС.

Германският вестник "Билд" съобщава, че във връзка с атаката властите издирват автомобил с чужда регистрация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна