Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденският крос в Разград събра 145 атлети и любители бегачи

| обновено на 15.04.17 в 14:10
Снимка: Марина Бенова

3-годишни деца бягаха в щафета с родителите си, а 7-годишен малчуган пробяга цялото 5-километрово трасе на Великденския крос в Разград. Четвъртото издание на състезанието, организирано от местния клуб за приключенски спортове "Зелена стъпка”, е предназначено за хора с различно ниво на спортна подготовка и тази година събра 145 атлети и любители бегачи. 


Участниците избират между две дисциплини - петкилометров крос или отборно бягане в щафета, обясни председателят на клуба организатор "Зелена стъпка" Цоньо Пенев:
Това е една добра възможност за едно здравословно забавление.

85 индивидуални състезатели  - мъже и жени, както и  60 участници в 12 отбора в щафетата се включиха в четвъртото издание на състезанието, което се провежда ежегодно в събота преди Великден в Разград.  В дисциплината пет километра крос най-бързи бяха варненци. 

Великденският крос спечели роденият в Добрич и състезаващ се за варненски тим лекоатлет Данчо Петров. Втори и трети финишираха варненците Павел Петров и Румен Стаматов. При жените Вероника Вълканова от Разград спечели първото място, следвана от Елена Русева от  Русе и Жанина Караиванова от Варна. 

Новосформиран отбор от ориентировачи, под името "Скиорите", се класира първи в щафетното бягане. Втори и трети в щафетата станаха разградските тимове "Вода" и отборът на местния филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев".

 Международно участие в кроса записа и един от кондиционните треньори на "Лудогорец", испанецът Хавиер Рамос.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна