Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова свика Националния съвет на БСП за оставката на Георги Гергов

| обновено на 22.04.17 в 11:08
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поиска оставката на бизнесмена Георги Гергов от Изпълнителното бюро на партията. Това ще стане на днешното заседание на Националния съвет на БСП.

Причината - посредничеството му при срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и изпълнителния директор на "Овъргаз" Сашо Дончев, след която избухна скандал с взаимни обвинения за опит за натиск.

В интервю за БНТ Нинова беше категорична, че не е редно политическо лице да участва в подобни срещи:

Аз съм поканила господин Гергов за член на Изпълнителното бюро. Поисках му оставката, той ми отказа. Свиквам Националния съвет, в който участват колегите от цялата страна, и ще поставя на гласуване оставката на г-н Гергов пред Националния съвет на партията.

Ако обаче загуби днешното гласуване, Нинова обеща да се оттегли:

Ще си тръгна с достойнство, заяви лидерът на БСП.

В дневния ред на заседанието на Националния съвет на БСП е включен и доклад на председателя на партията Корнелия Нинова за актуалната политическа обстановка в страната и задачите пред партията. Ще бъдат обсъдени правила и начини за изграждане на Областните съвети на БСП, както и годишен отчет за 2016-а година на Националния политически институт „Димитър Благоев“ и центровете към него.

Очакваше се на това заседание Нинова да предложи персонални промени в Изпълнителното бюро на партията. Идеята е повече от членовете на партийното ръководство, които станаха депутати, да бъдат извадени от него. Решението кои да бъдат те, ще бъде взето на следващ пленум.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени