Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата е разпоредила проверка на дейността на фирма, свързана с Дупнишката популярна каса

Снимка: kmeta.bg

Окръжната прокуратура в Кюстендил е разпоредила проверка на дейността на фирма, свързана с Дупнишката популярна каса, след подадени сигнали, че обявилата фалит през юни м.г. каса продължава да извършва дейност и раздава кредити. Това съобщи за БНР говорителят на Окръжната прокуратура Мариана Сиракова

Над 200 вложители, които бяха измамени от високите лихви – до 16%, на Дупнишката популярна каса, в един момент разбират, че парите им, около 4 милиона и 200 хиляди лева, ги няма, влоговете им не се обслужват и те почти губят надежда да върнат обратно парите си. След подадени над 100 жалби започна полицейско разследване.

Шефът на касата, Георги Близнаков, е в ареста от октомври миналата година. Досъдебното производство се води под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пловдив, след като адресът на касата за последно е в Пловдив.

Съпругата на Близнаков, Ивона, е пусната под парична гаранция от 30 000 лева. Днес тя продължавала да извършва престъпна дейност. Давала кредити и пак работела като банка, без да има това право и издаден лиценз. 3 месеца е срокът, в който икономическа полиция при РПУ в Дупница трябва да приключи разпоредената проверка по сигналите срещу Ивона Близнакова, има образувана преписка.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна