Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус падна в дере край монтанското село Смоляновци

Затворен за движение е път Е-79

| обновено на 04.05.17 в 01:28
Снимка: БГНЕС

Двайсет и една годишна жена е загинала, а 14 души са били ранени, трима от които – тежко – при станалата около 19.30 ч. снощи катастрофа, близо до монтанското село Смоляновци. Всички хоспитализирани се намират в болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Това съобщи в предаването "Нощен Хоризонт" кметът на община Монтана Златко Живков. По-късно през днешния ден се очаква да бъде предоставена допълнителна информация за състоянието на пострадалите, каза още Живков и разказа известните досега подробности за катастрофата:

В отсечката между Смоляновци и Горно Белотинци автобус, който от Монтана пътува за Белоградчик и Видин, на един завой – ляв завой на Коритарска бара – това е отсечката между последните две села, които излизат от община Монтана по пътя за Видинска област, е ударен странично от ремарке на ТИР, вследствие на което автобусът излиза от платното и се обръща, за съжаление, в дерето.

След сблъсъка си с товарния автомобил, който е с турска регистрация и е пътувал в обратна посока, автобусът е паднал в дере от 2 метра височина. На мястото на инцидента е пристигнала линейка, за да откара тялото на загиналата жена. Според говорителя на МВР в Монтана Ирен Токина при сблъсъка жената е изхвърчала през прозореца на автобуса и впоследствие е била затисната.

На шофьора на товарния автомобил е съставен акт за шофиране с превишена скорост и той вероятно ще бъде задържан.

Международният път Е-79 беше затворен за движение и беше определен обходен маршрут.

На около 10 км от този участък е имало друг инцидент – удар между два ТИР-а, при който няма пострадали. Тежкотоварните автомобили са отбити от пътя и не пречат на движението.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени