Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

103 плажа са безстопанствени преди летния сезон

3
Снимка: Радио Варна
Общо 103 са плажовете, които остават без концесионери до 31 март, Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представители на туристическия бранш. Сред безстопанствените плажове са централния плаж в Поморие, северния Бургас, в Обзор, палжната ивица на Шабла и Офицерския плаж на Варна. Плажът в Слънчев бряг-север е предаден на нов концесионер, добави министърът.

Николина Ангелкова подчерта, че миналогодишния летен сезон е бил изключително успешен за черноморските общини и заяви, че се очаква 10 % ръст за лято 2017 , спрямо предходното. По думите и прогнозата се потвърждава от ранните записвания и възможността за евтини полети, които предлагат нискотарифните самолетни компании. По време на срещата с представители от туристическия бизнес бяха обсъдени част основните проблеми в бранша като липсата на кадри, закона за преместваемите обекти и защитата на потребителите.

На срещата присъства и вицепремиерът Валери Симеонов, който се закани да помага на туризма, дори и той да не попада в негови ресор. Той даде пример с опита си на общински съветник в Бургас, където по думите му от 2008 наредбата за преместваеми обекти е променена и срокът за поставяне на подобен тип обекти е намален до 60 дни.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна