Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъжа, пребил детето си заради забравен ключ в село Беляковец

Арестуван е и заподозреният за побоя и изхвърлянето на дете от висок етаж във Ямболско

Арестуваха бащата, който преби 10-годишния си син, заради забравен ключ. Инцидентът стана в село Беляковец. Проверка по случая правят Районната прокуратура и отдел "Закрила на детето".
40-годишният Борис Борисов от великотърновското село Присово е задържан за 24 часа. Oбстоятелствата по случая все още се изясняват, води се досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанасяне на средна телесна повреда на малолетен, посочиха от Областната дирекция на МВР - Велико Търново.
10-годишното момче беше в понеделник срещу вторник през нощта с черепно-мозъчна травма в Неврохирургията на болницата във Велико Търново. Детето е с опасност за живота, но състоянието му е стабилизирано. 
По-рано днес е задържан и 36-годишният Михаил Георгиев, който може да получи доживотна присъда като задържан за жестокия побой над 8-годишно дете в Ямбол.

Предполага се, че причината за конфликта е вражда между пострадалото дете и децата на Георгиев. 8-годишното дете е намерено на 5 май в тежко състояние, обясни административният говорител на Административната прокуратура в Бургас Любомир Петров
С черепно-мозъчна трявма е, а също и с установен отток на мозъка, като към настоящия момент и от тогава е в безсъзнание. Детето е било бито и е хвърлено от втория етаж на полуразрушена и изоставена сграда в Ямбол.
Наказанието за подобно престъпление е от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна