Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста обвиняемия в опит за умишлено убийство на дете от Ямбол

Обвиняемият в опит за умишлено убийство на 8-годишно дете от Ямбол Михаил Георгиев остава в ареста, реши Бургаският апелативен съд. Момчето е бито, хвърлено от втория етаж на сграда в града и все още е в тежко състояние.

Мотивите за задържането под стража на Георгиев обаче са различни от тези на Окръжния съд в Ямбол. Според бургаските магистрати данните по делото не сочат опит за убийство.

Медицинските документи показват, че детето има лек оток на мозъка и фрактура на челюстта. Няма данни, че тези увреждания водят до смърт, обясни съдията по делото Деница Вълкова.

Поради това ние приемаме една друга квалификация - тежка телесна повреда и средна телесна повреда за счупената челюст. Но и приемаме, че трябва да бъде потвърден арестът заради поведението на обвиняемия след инцидента - той е скрил обувките си, освен това е отрязал и крачолите на дънките си, за да не бъде разпознат. Оставил е и детето в безпомощно състояние, така че то да не бъде открито. Това поведение за нас сочи реална опасност от укриване.

Вълкова уточни, че Бургаският апелативен съд приема престъплението като по-леко, което за разлика от опита за убийство се наказва със затвор от три до десет години.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна