Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панаир на занаятите се провежда до неделя в Пловдив

Снимка: БГНЕС
Пролетен панаир на занаятите се провежда в Пловдив. До неделя над 80 майстори ще покажат своите умения, като ще разположат своите щандове на част от централната пешеходна улица.

Организатори на традиционния панаир са Регионалната занаятчийска камара, Общинското предприятие "Туризъм" и Етнографският музей.

И тази година панаирът ще започне с шествие на майсторите. Сред занаятите, които ще бъдат показани, са металопластика, дърворезба, тъкачество, плъстене, грънчарство и много други, заяви Тони Симидчиева от Регионалната занаятчийска камара:

Гости на панаира ще бъдат и децата от керамично ателие град Куклен, децата от керамично ателие към комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“, деца от Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“. Традиционно работим много добре с тези училища и домове.

В рамките на панаира ще се състои пленер по луларство. Рядък занаят, който ще демонстрират трима майстори от Сопот, Стара Загора и Пловдив. Ще се включат и занаятчии от Сърбия, които изработват накити и стъклопис.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна