Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в завода за отпадъци в пловдивското село Шишманци

| обновено на 02.06.17 в 13:02
Завод за отпадъци в пловдивското село Шишманци
Снимка: Николай Миланов

11 екипа на пожарната продължават гасенето на пожара в цеха за пластмасови отпадъци до Екозавода в пловдивското село Шишманци. 20-тонна цистерна с вода пристигна от София.

Сутринта в района бяха направени замервания на въздуха с мобилна станция на Районната екоинспекция, която и в момента следи ситуацията. Това каза за "Хоризонт" директорът на инспекцията Стефан Шилев. 

Няма опасност за хората, увери той.

Мобилна станция следи ситуацията. Има облак, който не е минавал през населено място. Станцията е разположена в село Опълчен, област Стара Загора. Колегите от Регионалната лаборатория - Пловдив замерват и в момента няма отклонение от нормалните стойности.

На 150-и километър на Автомагистрала “Тракия”, при “Шишманци”, има екип на пътната полиция. Няма опасност заради пожара за преминаващите по магистралата.

През следващите няколко дни хората от населените места край Шишманци трябва да избягват дейности на открито и да затварят прозорците си.

Това предупреждават от регионалната екоинспекция, заради пожара в района на Екозавода, където горят пластмасови отпадъци. Мерките се налагат предвид естеството на горящите материали и прогнозата за времето. Замерванията от мобилната станция не показват отклонения от нормите, но стойностите на циановодорода варират около нормата. .




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна