Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлова: 28 млн. лева са необходими за допълнителни разходи по сигурността на НДК

Лиляна Павлова
Снимка: БГНЕС

С 28 милиона лева се увеличава капиталът на Националния дворец на културата. Това съобщи министърът за европредседателството Лиляна Павлова.

Средствата не оскъпяват подготовката и са необходими за всички допълнителни разходи по сигурността и обезпечаването на пресцентъра, които са поставени като условия.

Министър Павлова обясни, че разходите, приети от служебното правителство за ремонта на НДК, където основно ще се провеждат мероприятията по европредседателството, дори се намаляват.

Исканата сума и към момента, и тогава, потвърдена от служебния вицепремиер, е 36 милиона лева.

Моят анализ, който направихме, е, че тази сума на този етап не трябва да бъде удовлетворена в пълнота, считаме, че има дейности, които не трябва да бъдат приети и финансирани и да направим равносметка следващата година за Бюджет 2018 дали ще се налагат допълнителни средства.

Във всички договори за ремонт има клаузи за неустойка, ако срокът не се спази:

Санкциите в случая няма да ни помогнат. Ние имаме срок, извън който не можем да минем. Наистина краят на октомври трябва да бъде завършено всичко, за да може през ноември да направим необходимите тестове на всички системи, най-вече и системите за сигурност, така че този срок е задължителен.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна