Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Ще реагираме по адекватен начин на опитите на САЩ да обкръжат територията на Русия със системи за противоракетна отбрана

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Москва ще реагира по адекватен начин на опитите на САЩ да обкръжат територията на Русия със системи за противоракетна отбрана, каза руският президент Владимир Путин в интервю, излъчено в новия документален филм на американския режисьор Оливър Стоун. Втората серия на 4-серийния документален филм бе излъчена във вторник вечер в САЩ.

Според Путин заплахата се състои в това, че пусковите установки за броени минути или часове могат да бъдат преоборудвани, като на тяхно място бъдат поставени ударни ракетни комплекси. Русия ще даде на тези действия адекватен отговор, а това няма да означава нищо друго, освен нов кръг от надпреварата във въоръжаването, казва руският президент.

На репликата на режисьора Стоун, че за много влиятелни хора в САЩ войната е игра и че той се опасява от консервативно настроени сили в Америка, които могат да натиснат ядрения спусък, Путин отвръща: Аз също.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна