Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорските изпити да се провеждат от частни фирми, а не от "Автомобилна администрация", настояват от СБА

Ако шофьорските изпити не се провеждат от държавни служители, това няма да гарантира тяхната обективност, опонира зам.-председателят на транспортната комисия в парламента Георги Свиленски

Снимка: БГНЕС

Изпитите за шофьорски книжки да се провеждат от частни фирми, а не от "Автомобилна администрация", настояват от Съюза на българските автомобилисти. Пред "Хоризонт" председателят на съюза Емил Панчев обясни, че това е единственият начин да се изкорени корупцията при изпитите:

Тъй като чиновникът не го интересува нищо друго - собственото му благополучие да вземе някой лев буквално. Утре тези шофьори с купените книжки могат да прегазят мен, Вас.


Ако шофьорските изпити не се провеждат от държавни служители, това няма да гарантира тяхната обективност, заяви за "Хоризонт" зам.-председателят на транспортната комисия в парламента Георги Свиленски: 

Корумпираният служител може да го има и в частната фирма с абсолютно същия ефект, какъвто е и в "Автомобилна администрация". Всичко зависи от отговорността и от санкциите и наказанията, които трябва да понесе такъв служител, който пуска убийци по пътищата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна