Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин смята, че са се създали предпоставки за подобряване на отношенията между Москва и Вашингтон

Това мнение руският президент изрази в края на форума на Г-20, където вчера се срещна за първи път с американския си колега

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин смята, че има шанс отношенията със Съединените щати да се възстановят, предаде ТАСС. 

Руският държавен глава изтъкна, че реалният Доналд Тръмп е много по-различен от телевизионния и личните им отношения ще помогнат за възстановяване на връзките с Вашингтон. Освен това президентът на Руската федерация отбеляза, че американският му колега се е съгласил с аргументите му за ненамесата на Русия в миналогодишните избори в Съединените щати:
Той ме попита. Аз му отговорих. Зададе ми допълнителни въпроси. Аз му дадох разяснения. Стори ми се, че остана удовлетворен, каза Путин  и допълни, че двустранната работна група за информационната сигурност ще позволи да се избегнат спекулации по темата за намеса в чуждите дела. Във връзка с това руският президент категорично отрече Москва да възнамерява да се меси в германските избори през септември, изтъквайки, че двете страни са в добри отношения: 

Казах ви, ние и в САЩ не сме се намесвали, защо и тук да си създаваме проблеми, каза руският държавен глава на пресконференцията след края на срещата на високо равнище на Г-20 в Хамбург. Ние имаме добри отношение с Федералната република, това е най-големият ни търговско-икономически партньор в Европа и един от водещите ни търговски партньори в света, заяви още Путин, цитиран от ТАСС.

Според руския президент газопроводът "Северен поток" 2 е в интерес на Европа. Същевременно Путин подчерта, че вносът на втечнен газ в Европа от Съединените щати е здравословна конкуренция, но допълни, че транспортирането на суровината по газопроводи и по-евтино.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна