Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Вестниците в Гърция коментират предстоящото утре заседание на Международния валутен фонд, на което институцията трябва да се произнесе за устойчивостта на гръцкия дълг, както и за участието си в спасителната програма. 

Вестник "Прото тема" пише, че правителството в Атина продължава да се придържа към намерението си за пробно излизане на пазарите, което се очакваше тази седмица. Изданието обаче допуска, че това е твърде вероятно да стане следващата седмица, въпреки че управляващата коалиция казва, че ще изчака. Изданията цитират още и материал на Си Ен Би Си, в който медията твърди, че Гърция може да предприеме тази стъпка по-рано заради нарасналото доверието на инвеститорите към нейната икономика.

И към изданията в Сърбия. Централна тема там е новината, че работниците фабриката на "Фиат" в град Крагуевац са прекратили продължилата повече от две седмици стачка за увеличение на заплатите. Това е станало след разговор снощи с премиера Ана Бърнабич. "Фиат" е важен за цяла Сърбия, важен е за работниците и за Крагуевац, за правителството и за сръбската икономика, цитират белградските вестници думите на Бърнабич. Председателят на стачния комитет във фабриката Зоран Маркович заяви, че решението за прекратяване на стачката е взето след тежки разговори и призна, че това решение няма да бъде подкрепено от всички работещи. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна