Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шведът, обвинен за нападението над камериерка, остава под домашен арест

| обновено на 21.07.17 в 15:27
Снимка: БГНЕС

На закрито заседание Бургаският окръжен съд освободи под домашен арест шведския гражданин Ралф Сундберг. Той е обвинен за нанасянето на лека телесна повреда по хулигански подбуди на камериерка в хотел в Слънчев бряг. Мотивът на съда е, че престоят му в следствения арест е прекомерна мярка и не отговаря на тежестта на обвиненията срещу него. Според наблюдаващия делото прокурор съдът е бил подведен от данни с невярно съдържание.

Първоначалната информация, че Ралф Сундберг се укрива и е в неизвестност, се оказа невярна. Шведският гражданин обаче не се намира на адреса, посочен пред бургаските магистрати, каза наблюдаващия делото прокурор Радост Бошнакова:

За мен станаха известна от снощи и от днес обстоятелства и твърдения, които са били депозирани пред уважавания окръжен съд за това, че обвиняемият чрез неговия защитник Никола Атанасов имал сключен договор за наем с хотелският комплекс "Планета", находящ се в курорта "Слънчев бряг". Това обстоятелство е било изцяло невярно и не е имало никога сключен договор за наем, нито пък е извършено предплащане, резервации или други подобни в този комплекс.

Промяната на адреса на Ралф Сундберг, който сега е настанен в жилищна сграда в квартал "Стадиона“ в Слънчев бряг, създава огромни затруднения за прокуратурата, каза още Радост Бошнакова. Според нея шведският гражданин може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна