Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпитаха свидетели по случая с народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов

Бизнесмен от Добрич е бил разпитан по случая с народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов. Тихомир Атанасов е дал показания днес пред Специализираното звено "Антикорупция“. Той твърди, че е бил измамен и подложен на натиск от приближени лица на депутата. 

Тихомир Атанасов е дал показания днес срещу народния представител Живко Мартинов и негови приближени, в които заявява, че е бил принуден да заплати глоби за над 700 000 лева за откраднати имоти:

Терорът е вече седем години за нас. Постоянни проверки има от 2012 година насам, масирани, тип терор.

Тихомир Атанасов заяви, че след избухването на скандала около дейността на Живко Мартинов е бил заплашен да спре да пуска жалби, за да не му фалират фирмата:

Фалираха ми фирмата и получихме глоби за откраднати имоти, нас глобиха. Всичко се прикриваше на местно ниво от полицейски началници.

По-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че Специализираното звено "Антикорупция“ в Добрич разследва Живко Мартинов във връзка с опитите му да упражни влияние върху длъжностни лица от прокуратурата и МВР. Междувременно беше освободено цялото ръководство на партия ГЕРБ в Добрич.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени