Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опозицията във Венецуела: Протестите трябва да продължат

Снимка: БТА

Опозицията във Венецуела призова поддръжниците си да продължат протестите срещу президента Николас Мадуро. Междувременно държавният департамент на САЩ призова американските дипломати и техните семейства да напуснат Венецуела заради очакваната нова вълна размирици.

Демонстрациите не трябва да спират въпреки призива на правителството за край на демонстрациите и публичните събирания преди изборите в неделя, каза лидерът на опозицията Фреди Гевара.

Ние сме мнозинството. Международната общност е на наша страна. Ние сме прави и няма да се откажем. Хората на Венецуела ще победят, заяви Гевара на пресконференция в Каракас.

Най-малко 108 души загинаха при антиправителствените протести от април, когато опозицията поиска честни и свободни избори след почти две десетилетия на социалистическо управление.

Изборите за Учредително събрание трябва да се проведат в неделя. Ако президентът спечели, ще може да подготви нова Конституция на страната и с това да елиминира опозицията във Венецуела, затвърждавайки диктаторския режим на Мадуро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна