Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победителят в конкурса "Млад застраховател" ще получи пълна магистърска стипендия

Снимка: vuzf.bg
Продължава кандидатстването за първия конкурс "Млад застраховател" на Висшето училище по застраховане и финанси и Асоциацията на българските застрахователи, обявен в края на пролетта.

Срокът за кандидатстване e до 17 септември, включително. Победителят в конкурса ще спечели пълна стипендия за магистратурата „Иновации и бизнес процеси в застраховането“.

Стипендията, за която ще се борят участниците на конкурса, е учредена на името на Румен Янчев, приживе член на настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси, така че това е един прекрасен повод да почетем неговата памет и неговото дело, разказа ни Мирена Шилева, началник на кабинета на ректора на университета.

През 2017 г. стартира първото издание на конкурса. Основната група, към която е насочена надпреварата, са млади застрахователни специалисти, с до 5 г. професионален опит в областта, които ще имат възможност да решат специализирани въпроси, да отговорят на няколкото изисквания, които сме поставили и да имат активно присъствие в научни конференции. На тази основа специализирана комисия от преподаватели и експерти ще оцени кандидатите.

Още подробностите, свързани с участието в надпреварата - чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна