Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангела Меркел отхвърли предложението за квоти за електромобилите в Европа

Канцлерът на Германия Ангела Меркел отхвърли предложението на основния й конкурент на изборите на 24 септември Мартин Шулц за въвеждане на квоти за електромобилите в Европа. В петък лидерът на социалдемократите призова за квоти както в Германия, така и в Европейския съюз, тъй като според него това ще стимулира сектора да бъде по-иновативен.

Не мисля, че квотата за електромобилите - за тази технология - е добре обмислена, посочи Меркел пред симпатизанти на нейния Християндемократически съюз в западния германски град Дортмунд.

Вместо това, Меркел призова за по-мащабна стратегия за насърчаване на автомобилната индустия в прехода й към производството на електрически автомобили:
И затова трябва да се осъвременим бързо, а там, където компаниите не могат да  се справят сами, то правителството трябва да застане зад тях и заедно да дадем тласък на нещата.

Меркел започна днес последния етап от предизборната си кампания с акцент върху това, което е постигнала досега - икономическия растеж и просперитета, отбелязва Асошиейтед прес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна