Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иран ще увеличи ракетната си мощ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иран е твърдо решен да увеличи ракетната си мощ, особено възможностите с балистични и крилати ракети, предаде телевизия Прес, като цитира зам.-министъра на отбраната генерал Амир Хатами. Пред парламента той заяви, че през следващите четири години ще се обърне специално внимание за повишаването на ракетната и балистичната мощ, стратегическите въздушни и морски сили и ще се увеличат силите за бързо реагиране. Амир Хатами, който е кандидат за министър на отбраната, отбеляза, че враговете на Иран не са успели да изолират страната и много от правителствата, които налагат санкции срещу Иран, сега се опитват да развият сътрудничество с нея.

Иран много пъти е подчертавал, че военните ѝ не представляват заплаха за други страни. По-рано излезе информация, че Иран е увеличил разходите за развитие на балистични ракети с 500 милиона долара.

САЩ наскоро наложиха нови санкции срещу Иран заради ракетната ѝ програма. Техеран осъди тези стъпки като нарушение на ядреното споразумение от 2015 г. Президентът на Иран Хасан Рохани дори заплаши да го напусне, ако Вашингтон наложи още нови санкции.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени