Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С връчване на награда и оперета ще бъдат закрити Бургаските музикални празници

Пласидо Доминго (маркиз Поза) и Красимира Стоянова (Елизабет Валоа) в постановката на Виенската държавна опера.
Снимка: wiener-staatsoper.at

Оперетна премиера ще  види публиката  в Летния театър тази вечер в рамките на  Бургаските музикални празници. Спектакълът "Виенска кръв" показа нравите на виенчани и професионализма на артистите от бургаската опера, под режисурата на Марио Николов:

Това е една от най-хубавите оперети, най-виенските оперети на Йохан Щраус. С една изключително взискателна музикална партитура и с една завладяваща и интригуваща история, която целият екип сме се опитали сценично да предадем. И се надявам публиката на Бургас да я приеме, както до сега е приела всички останали постановки, които съм правил в сътрудничество с Бургаска опера. Диригент е Иван Кожухаров.  Ние сме абсолютни съмишленици и работим в една посока и, затова се надявам да изкараме един доста хубав продукт, който да бъде правилно оценен, споделя музикантът.

На последното представление на тазгодишния оперен фестивал, от 20 часа, ще бъде връчена и ежегодната награда на името на маестро Емил Чакъров. Тя се присъжда на именит български диригент.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна