Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста ученика от Селскостопанската гимназия в Садово, който нанесе побой на учител

| обновено на 23.09.17 в 15:23
Снимка: архив

Районният съд в Асеновград остави в ареста дванайсетокласника от Селскостопанската гимназия в Садово - Атанас Георгиев, който нанесе побой над учителя си по английски език. 

След инцидента от 19 септември младежът бе задържан за 72 часа и влиза в съда с две обвиниения - за хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и за нанасяне на телесна повреда на преподавателя Антон Велков


За решението магистратите се позоваха на високата обществена опасност на деянието и възможността младежът да извърши ново престъпление. Основание за последното дават две характеристики на Атанас. Те са получени от училището и от местната полиция. В тях се казва, че той е склонен към агресия и въпреки че не е осъждан, и в миналото е имал хулигански прояви, сподели прокурор Венелин Савов:


Спрямо непълнолетни подобна мярка се взема в изключителни случаи. Това е изключителен случай. Единствената адекватна и възможна мярка в случая е единствено тази.


Пред съда Атанас Георгиев се разкая за постъпката си и обяви, че е готов да се извини на учителя си.


Изненадващо за оставането му в ареста, освен прокурора, пледира и адвокатът на обвиняемия - Галина Карагьозова. При тази ситуация обжалване на днешното решение не се очаква и според прокурор Венелин Савов делото може да приключи още следващата седмица.


Максималната присъда, която може да получи Атанас Георгиев е две години затвор.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна