Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на жители на Севлиево заради недостига на питейна вода в общината

Снимка: Дора Атанасова

Жители на Севлиево излязоха на протест на главния път София-Варна с настояване държавата да вземе кардинални мерки за решаване на проблема с недостига на питейна вода в общината.

С възгласи: "Искаме вода!“ жители на Севлиево излязоха на главния път София-Варна, който минава край града и блокираха движението за кратко. За да не пречат на пътуващите, а и за да се съобразят с указанията на полицията, освободиха платното. Хората излязоха на пътя, заради тежкия воден режим, на който са подложени за поредна година след лятната суша:

От две седмици няма вода. Вчера я пуснаха и през нощта я спряха.

Тази вода извира от земята. Никой не я прехваща. Севлиево лежи на вода - заявиха протестиращи.

Днес жители на няколко севлиевски села се оплакаха че официално обявеният режим, според който населените места в общината получават вода за по няколко часа през два или три дни, не се спазва. Те твърдят, че чешмите им са сухи по осем-девет дни. Недоволните от създалата се кризисна ситуация настояват за кардинални мерки за решаване на проблема с недостига на вода в общината. От мястото на протеста те се отправиха към центъра на Севлиево, тъй като изразиха недоволството си, че на протеста отсъства кметът на Севлиево. Затова заминаха към града с очакването да го срещнат.

Недоволните ще се съберат пред сградата на общината в понеделник.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна