Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бащата на седмокласничката от с. Ново Паничарево отрича да е имал конфликт с директора на училището

3
ОУ "Христо Ботев" в с. Ново Паничарево

Къщата на ученичката, която обвинява директора на училището Христо Радев в блудство, е на метри от учебното заведение. Там открихме бащата, който отказа коментар с мотива, че тече разследване и не иска да попречи на разследващите органи.

Една от версиите твърди, че доскоро бащата е работел в училището. Той е бил уволнен, след като се е доказало, че е извършвал кражба на дърва. Това, според някой, е  причина и за натопяването на Христо Радев. Бащата отрича:

"Нямам никакъв конфликт. Аз постоянно съм в чужбина. Професията ми е тираджия и сега спрях само заради това", каза родителят на седмокласничката.

Кметът на село Ново Паничарево Яна Жекова бе изненадана от случая и каза, че не е имала проблеми в работата си с директора:

"Впечатленията ми от него са много добри. Работили сме винаги в синхрон с него - по отношение на зададените му задачи, по изпълнение на наредби и правилници. Винаги е бил много изпълнителен и се е включвал в извънучилищните прояви. Не знам как до сега не е имало индикации от деца, които са били  в училището, как никой не се е оплакал. Нито родител, нито дете е казал нещо подобно", сподели Жекова.

Водят се разговори с Инспектората по образованието в Бургас за избиране на учител, който да заеме длъжността директор на училището.


Подробностите в репортажа на Ивайло Пеев:




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна