Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турски сили са навлезли в Сирия

Реджеп Ердоган заяви, че Турция прилага споразумението, договорено с Русия и Иран, за намаляване на насилието в провинция Идлиб в сътрудничество с бунтовниците от Свободната сирийска армия

| обновено на 08.10.17 в 19:18
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турски военни сили са навлезли в граничната сирийска провинция Идлиб ден след като Анкара обяви, че предстои операция в този район, предаде ДПА. Tурският президент Реджеп Ердоган каза, че акцията е съгласувана с Русия и с Иран, и ако Анкара не вземе мерки, бомбите на терористите ще падат в турски градове. 

Ердоган заяви, че Турция прилага споразумението, което договори с Русия и с Иран, за намаляване на насилието в северната сирийска провинция Идлиб в сътрудничество с бунтовниците от Свободната сирийска армия, предаде Ройтерс.
    
Пред членове на управляващата Партия на справедливостта и развитието на среща в западния турски окръг Афион турският президент каза, че Анкара няма да допусне от Ирак и Сирия да идват заплахи за националната сигурност на Турция. Според Ердоган на границата със Сирия се върши сериозна работа по създаването на нова държава. Ако Анкара стои със скръстени ръце, тези планове ще бъдат реализирани, предупреди турският президент.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна