Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсионер даде близо 100 000 лева на телефонни измамници

Снимка: Архив

73-годишен мъж е дал 100 000 лева на телефонни измамници в София в петък вечерта.  

Пенсионерът, който живее на столичния булевард "Цар Борис Трети", е получил обаждане от неизвестни хора, които се представили за полицаи и поискали да им съдейства за залавяне на група, занимаваща се с измами. Мъжът на няколко  пъти е носил и оставял пари на различни места в столицата. В крайна сметка, след като предал на измамниците общо  близо 100 000 лева, той подал сигнал и в полицията.

"Хоризонт“ научи, че възрастният мъж е бил и домоуправител на блока, в който живее. За да плати на измамниците е взел пари и от касата на кооперацията, събирани за поддръжка.

Ето какво разказа той:

Обади ми се един човек на име Пламен Марков. Представи се, че е от 4-то районно и каза, че щели да ми се обадят телефонни измамници, една банда, която била много жестока, но да бъда спокоен, че той е отсреща. Каза да не се обаждам по стационарния телефон, да му дам джиесема и ми каза да не затварям. В петък, когато събрах всичките пари, всичко, което имах, той ми каза да не споделям с никого. После се появи един друг и каза, че е полковник Василев. Той ми каза да не споменавам на никого нищо, защото водещият на акцията има жена и деца и понеже измамниците са опасни, могат да му взривят къщата.

В СДВР разследват престъплението. Издирват се извършителите на измамата. От МВР за пореден път апелират хората да бъдат особено внимателни и да не дават пари на непознати по никакъв повод.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна