Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП разкритикува ГЕРБ заради повишенията на заплати на заместник-министри

Критика към бюджета отправиха в декларация от БСП. Депутатът Георги Гьоков посочи, че на фона на негативна статистика за доходите на населението Министерският съвет е увеличил заплатите на заместник- министрите и началниците на политическите кабинети:


Да не би да назрява бунт срещу едноличната власт, че трябва да се потушава с увеличаване на заплати?! Това ли е справедливостта по Борисовски, по Гербаджийски – за едни увеличение на заплатите с 2000 лева, а за други с – 50 лева, за трети – с 3 лева на пенсиите?! За всички верни стражи на властта – 2000 лева на заплатите сега и веднага, а от догодина за майките с 40 лева повече, за безработните с 35 лева повече за обезщетение, а за пенсионерите средно с 12-13 лева.

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов каза, че действията на правителството са насочени към по-високи плащания в бюджета за догодина.

Увеличаваме заплатите – 700 милиона, на хората, които имат най-ниски заплати. 300 милиона плащаме за заплати на учителите, около 600 милиона – за образователна инфраструктура. Вие какво? Протестирате против това увеличение ли? Недейте да казвате, уважаеми колеги, на черното "бяло". В държавата имаме 2,5 милиарда повече приходи. Това са все неща, които народът ги вижда. Няма нужда да хвърляте такива небивалици и да се опитате да омаскарите българското правителство

В процедури от ГЕРБ припомниха на БСП, че няма ограничения какво да се говори в декларацията от името на група. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна