Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американският вицепрезидент Майк Пенс се застъпи за плана на републиканците за данъчна реформа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският вицепрезидент Майк Пенс се застъпи за плана на републиканците за данъчна реформа, като наблегна, че дебатът по промените трябва да не бъде партийно обвързан. Пенс направи коментарите по време на гостуване в щата Индиана.

Вицепрезидентът посочи, че дебатите около новия данъчен закон би трябвало да са около теми, свързани с трудовата заетост и конкурентоспособността, а не около това дали промените са предложени от републиканци или демократи. Пенс изнесе реч в предградие на Индианаполис, щата Индиана, след като разговаря с местни бизнесмени. Изказването му бе няколко часа след като републиканците в Сената разпространиха своя версия на данъчните промени, различна от тази на колегите им в Камарата на представителите и по някои въпроси – в контраст с предложения на президента Доналд Тръмп.

Подобна ситуация е предизвикателство за приемането на промените, които е необходимо да бъдат гласувани и от двете камари, за да се превърнат в закон. Сега републиканците се надяват да привлекат и гласове на демократи. Така неслучайно вчера в Индиана Пенс призова местен сенатор-демократ да подкрепи данъчната реформа на републиканците. 

Приемането на данъчни промени е едно от ключовите обещания на президента Доналд Тръмп. По-рано тази година друг акцент от платформата му – промяна в здравеопазването – не успя да се осъществи, след като предложението на републиканците срещна вътрешнопартийна съпротива.

Републиканските законодатели се надяват да гласуват данъчната реформа до края на годината.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна