Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

187 домакинства и двете детски градини в най-пострадалото от наводнението бургаско село Полски извор получиха дарение електроуреди

Снимка: БГНЕС

В едно от най-пострадалите от наводнението села в Бургаска област - Полски извор, 187 домакинства и двете детски градини получиха над 400 електроуреда битова техника. В раздаването се включи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов

Уредите са на стойност 100 хиляди лева и са закупени от партийната субсидия на ГЕРБ, каза Цветанов, като благодари и на фирмите, които са доставили уредите на по-ниски от продажните цени: Може би щяхме да вземем много по-малко техника от парите, които бяхме отделили.

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че двете пострадали общини - Бургас и Камено, са поискали субсидия и от Европейския фонд "Солидарност" за справяне с щетите от наводнението, но тези пари няма да са за домакинствата:
Фонд "Солидарност" компенсира и възстановява средствата след такива бедствия само по публичната  - държавна и общинска, инфраструктура и не касае домакинствата, които са пострадали от това наводнение.
В Полски извор днес имаше  и хора и от другото пострадало село  - Ливада. Цветан Цветанов и Димитър Николов сами пренесоха първите перални за пострадалите от списъка за получаване на помощите. 

Наводненията от края на миналия месец нанесоха щети за четири милиона лева само в община Камено. Общината отпусна 180 хиляди лева за ремонт на 31 къщи. В рамките на националната дарителска кампания, организирана от БЧК, бяха събрани близо 280 000 лева. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна