Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В СГС започна делото за клевета "Борисов срещу Нинова"

Снимка: Жоро Александров
В отсъствието на лидерите на ГЕРБ и БСП в Софийския градски съд започна дело, в което и Бойко Борисов, и Корнелия Нинова имат претенции към другия, че публично го е оклеветил. На първото заседание двамата партийни лидери бяха представлявани от своите адвокати.

Първата искова молба е от премиера, който се почувствал оклетевен от коментара на Нинова: "Крадецът вика дръжте крадеца". Борисов е оценил доброто си име на 25 хиляди лева. Нинова освен че отрича това да е клевета, насрещно е завела иск срещу Борисов – възможност, която гражданският процес дава, защото я нарекъл "Госпожа Лъжа". Стойността му е 30 000 лева. И двамата ще осигурят свидетели, които да опишат пред съда колко са били разстроени от думите на политическия си опонент.

В рамките на процеса ще се изясняват и старите политически симпатии на двамата. Адвокатите на Нинова днес се позаваха на старо интервю на Борисов, в което казва, че е бил член на БСП, въпреки че сега твърдял, че тази партия е престъпна. Оказа се, че Нинова се е почувствала засегната и от премиерския коментар, че е присъствала на едни от първите митинги на СДС.  
 
Според адвокатите на двамата няма нищо необичайно в това лидерите на ГЕРБ и БСП да пренасят партийната си битка на терена на българския съд. Марин Марковски, който традиционно представлява Бойко Борисов по делата за клевета, каза, че това е опит да се наложи нов стил в политиката.
 
Следващата дата по делото е на 21 май догодина.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени