Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музика на компютър разстояние

Снимка: БГНЕС
Музикант къща не храни? Христо Рачев и Явор Зографски са на друго мнение. Двамата намират своето призвание именно в композирането на музика. Макар единият да има музикално образование, а другият да е изцяло самоук, те намират път към музиката чрез т.нар. софтуерно музициране. Така започват и своята кариера в сферата на електронна музика.

Христо е един от създателите на единствената в България музикална школа за обучение в музикално продуциране, DJ-инг и музикална теория. Sound Ninja Academy е училище от ново поколение, което предоставя платформа за споделяне и обмяна на знания в съвременното музикално изкуство. Чрез него Христо намира начин да достигне до всеки, който има желание да се сблъска със създаването на нещо свое. Той смята, че човек е способен да прави музика, стига да има търпение и усет за нея.
На същото мнение е и Явор - един самоук музикален талант, който вече е направил своите стъпки в композирането на електронна музика. Съвсем наскоро той издаде и първият си самостоятелен албум, който е вдъхновен от обърканата човешка природа и подсъзнанието на всеки от нас.

Ако ви е любопитно как се прави музика чрез компютър, чуйте съветите на  Христо Рачев и Явор Зографски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна