Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнично шествие на рокери, облечени с костюми на Дядо Коледа, в Пловдив и Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Празнично шествие на рокери, облечени с костюми на Дядо Коледа, потегля в Пловдив. Мотобратството в града е приготвило подаръци за малчуганите от един от детските домове. Рокерите ще посетят и Дома за възрастни хора.

Идеята е Да повдигнем коледният дух в градаразказва Димитър Цанков от един от пловдивските рокерски клубове.

Да накараме също пловдивчани да се усмихнат, но и да се замислят, че трябва да са по толерантни и внимателни на пътя. Това е другото наше послание, допълва Димитър Цанков и разказва още, че от сърце са приготвили подаръци за деца и възрастни хора в неравностойно положение. Ще им ги връчат лично и ще им пожелаят "Честито Рождество Христово".

Решихме всички, че е най добре да зарадваме точно в този ден хората, за които почти никой не  се сеща за тях да видят и те, че просто не са забравени.

Дядоколедовци на мотори обикалят днес Велико Търново. Благотворителната Мото Коледа в старата столица е по инициатива на общинския съветник и състезател по мотокрос Георги Недев. На каузата откликнаха повече от 50 мотоциклетисти от цялата страна.

Моторизираните Дядоколедовци обикалят социалните домове във Велико Търново, за да подарят на децата, останали без семейство за рождественските празници, лакомства, играчки и книжки.

Да зарадваме децата, лишени от родителски грижи и да им направим празника малко по-хубав.

Да бъдат щастливи, както останалите деца.

Благотворително за децата. Каквото можем събираме, купуваме, правят се пакети, кутии се събират предварително и обикаляме домовете и раздаваме. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна