Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски кораб е съпроводил руски боен плавателен съд близо до британски териториални води

Снимка: ТАСС

Британски кораб е съпроводил руски боен плавателен съд близо до британски териториални води, съобщи  ББС. Фрегата "Сейнт Олбънс" е наблюдавала руския военен кораб " Адмирал Горшков" на Коледа, се уточнява в съобщението.

Според информация на агенция ТАСС , че корабът "Адмирал Горшков" преминава поредни изпитания, и затова  още не може да бъде включен към Военоморския флот на Русия.

Отбранителното министерство в Лондон съобщи, че друг кораб, "Тайн" е бил повикан да ескортира руска  разузнавателна машина в Северно море и Ламанша на Бъдни вечер.

Преди дни началникът на въздушната отбрана сър Стюарт Пийч заяви, че Великобритания и НАТО трябва да изведат като приоритет защитата на инфраструктурата, която се намира в морските територии:

Има нов риск - с новите възможности на Русия. Представете си, ако бъдат прекъснати кабелите, инфраструктурата, която минава през морето и свързва отделни държави. Затова ние и нашите партньори от НАТО трябва да продължим да развиваме военноморските си сили, за да отговорим на новите предизвикателства,предупреди британският военен.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна