Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет души пострадаха при експлозия в магазин в Санкт Петербург (ОБНОВЕНА)

Следственият комитет на Руската федерация е възбудил наказателно дело за опит за убийство на две и повече лица

| обновено на 28.12.17 в 00:26
Оперативният щаб на Националния антитерористичен комитет на Русия координира ситуацията след взрива в супермаркет в Санкт Петербург, при който бяха ранени 10 души, предаде ТАСС. В съобщение пише, че взривното устройство е било поставено в шкафче за съхранение на вещи в магазина. 

По-рано властите обявиха, че взривът е бил причинен от самоделно взривно устройство с мощност 200 грама тротилов еквивалент, пълно с поразяващи елементи. Следствените органи  са възбудили наказателно дело за опит за убийство на две и повече лица

Деветима от пострадалите са откарани в болница. Един човек, който не е тежко пострадал е бил изписан. Взривът е станал в магазин на Кондратиевски проспект в северната част на града, в 17,30 часа местно време, в развлекателен комплекс на първия етаж на магазина, където се намират клетките за багаж.Около 70 души са изведени от магазина след експлозията. 



В резултат на взрива няма сериозни разрушения в супермаркета. Повредени са само касов апарат, частично таван и една стена, заявил пред ТАСС източник от силите за сигурност. 

Руските власти работят по всички версии за експлозията. Устрйството с мощност 200 грама тротилов еквивалент е било напълнено с поразяващи елементи, обяви говорителката на федералния следствен комитет Светлана Петренко



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна