Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу бившия външен министър Митов и заместника му се отложи

Снимка: БГНЕС

Адвокатстко отсъствие отложи за февруари догодина разпоредителното заседание по делото срещу бившия министър на външните работи Даниел Митов и заместника му Христо АнгеличинДвамата са на съд по обвинение, че са ощетили дипломатическото ведомство с близо 500 000 лева. 

Това е първото от т.нар. дела за корупция по високите етажи на властта, които от 5 ноември вече се гледат от Специализирания наказателен съд. 

Затова и по него, със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров, ще се явява прокурорът от Софийската градска прокуратура Боряна Бецова, която е работила по досъдебното производство и е автор на обвинителния акт срещу Митов и Ангеличин. 

Бившият министър е обвинен в престъпление по служба. Според прокуратурата през първата половина на 2016 той е незаконно е възложил организирането на служебни пътувания на фирма, която имала такъв договор с Министерството на земеделието и храните. Митов е действал в нарушение на Законът за публичните финанси и този за обществените поръчки, смятат от обвинението. 

Ангеличин, като друго отговорно лице, е обвинен в безстопанственост заради същия случай. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна