Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открит е трупът на заподозрения за шесторното убийство

| обновено на 07.01.18 в 18:07
Росен Желязков Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър
Снимка: МВР

Открито е тялото на 56-годишния Росен Ангелов, когото полицията издирваше 4 дни заради шесторното убийство в Нови Искър. 
По първоначални данни на МВР Ангелов се е самоубил с малокалибрено огнестрелно оръжие със заглушител. 
Тялото е намерено в къща във вилната местност до село Луково, където полицията издирваше обвиняемия за тежкото престъпление. Полицията и военните се натъкнали на трупа, след като започнали физически да претърсват къщите в района, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов:
Около 14ч. при поредното претърсване и прочистване на изоставена къща в една от стаите е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държи в ръката пистолет. На пръв поглед се вижда, че има огнестрелна рана в областта на слепоочието. Към момента не можем да кажем кога е настъпила смъртта.   
Заради издирването на Ангелов в последните дни няколко района на Искърското дефиле бяха отцепени. В търсенето се включи и армията, бяха използвани хеликоптери и дронове.  Маринов обяви, че специалните части и техниката в района постепенно ще бъдат изтеглени. 
На 2 януари властите откриха пет мъртви тела с прострелни рани в къща в гр. Нови Искър. Установи се, че това е семейството на 44-годишната Кети Кюхова и партньорът й Неделчо Юнаков. По-късно през седмицата бе открито и тялото на самата Кюхова, с която разследващите предполагат, че Ангелов е имал връзка. 
Заподозряният убиец има три присъди. Издирва се още от 2009 година насам, когато е осъден задочно за блудство с 12-годишно момиче отново в района на Искърското дефиле. 
Според разследващите той е живеел в необитаема вила в Луково, която е напуснал малко преди полиция да нахлуе в нея по-рано тази седмица. Къщата, в която трупа на Ангелов е бил открит днес се намира на по-малко от 500 метра от тази, в която първоначално се е укрил след убийството.  
Силно казано вила. Това е стара постройка, която е изоставена, с разбити прозорци и разбити врати - описа Маринов мястото, където предполагаемият убиец в крайна сметка беше открит мъртъв. Главният секретар на МВР уточни, че територията в района е била разделена на "квадрати", за да се извършват проверките методично и без пропуски: 
Днес беше ред на този квадрат.
През седмицата властите оповестиха психологическа експертиза на Росен Ангелов, изготвена в затвора: 

Хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие, склонен към маниерничене и позьорство, интригант. Високо ниво на интелигентност. Опитва се да прави добро впечатление, но възприема и най-малката вероятност за неуспех като разстройваща. С наличие на дистантност в отношенията си с другите.
Маринов уточни, че в определени периоди от живота си Ангелов е работил по строежи и в автосервизи. 
Предполагаше се, че е възможно след шесторното убийство единственият заподозрян вече да се намира в друга част на България, а дори и зад граница. Преди дни полицията щурмува апартамент в столичния квартал "Дружба", където мъжът е бил забелязан да влиза.
Полицията предполага, че Ангелов е действал сам при убийството. Отделни детайли около престъплението продължават да се изясняват, а подробният оглед на откритото тяло предстои. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна