Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава да се покачва нивото на река Рейн в Германия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нивото на река Рейн в Германия продължи да се повишава, а корабоплаването беше затруднено или напълно спряно в много части от главния транспортен маршрут, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.
В град Майнц нивото на Рейн достигна доста над средното за тази част на реката равнище от 3 метра, заявиха властите. Очаква се довечера водите да се покачат до 6 метра и 40 сантиметра.
В близо 180-километрова отсечка от Рейн между градовете Дуисбург и Кобленц корабоплаването по същество спря. В град Кьолн корабоплаването беше напълно преустановено.

Районът на Източен Анадол е в плен на студена вълна, като  на места през нощта е била измерена температура от минус 35 градуса, съобщава вестник "Миллиет".

А в резултат на силните студове, много реки са замръзнали в района на Източен Анадол, който се намира в плен на студена вълна. Там на места през нощта е била измерена температура от минус 35 градуса, допълва вестник "Миллиет".  В същото време в Анталия,  в южна Турция, температурата на въздуха беше 17 градуса, а на водата - 19 градус и много туристи са се възползвали, за да поплуват в морето.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна