Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сарафов: Няма съмнение, че Росен Ангелов е авторът на шесторното убийство

| обновено на 10.01.18 в 19:09
Снимка: БГНЕС

Няма съмнение, че именно Росен Ангелов е авторът на шесторното убийство в Нови Искър. Това обяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов на специална пресконференция, която мотивира с неверните коментари в медиите. Категорично е установено и че Ангелов се е самоубил, каза още Сарафов.

Освен че и убийствата и самоубийството са извършени с едно и също оръжие, в къщата, в която е живеел Ангелов, са намерени негови дрехи, напоени с кръвта на убитата Кети и на мъжа, с когото е живяла. Според експертизите Росен Ангелов се е самоубил миналия петък.

Прокуратурата добави нов мотив за шесторното убийство. Разследващите имат информация, че Ангелов е застрелял семейството на жената, с която е имал връзка, защото тя му отказала достъп до скъпите домовете, които е чистила.

Именно заради това се е стигнало до влошаване на отношенията, а за това разследващите научили от познати на Ангелов, които той убеждавал да участват в обири. До обири всъщност не се е стигнало, тъй като ядосан от прекратената връзка, Ангелов започнал да подготвя убийството. 

Известното дотук е, че Кети е била застреляна около 19.00 часа на 31 декември, а около 23.00 и полунощ той е убил и семейството, защото според Борислав Сарафов те единствено щели да бъдат заинтересовани от разследване на нейното убийство, заради което рано или късно МВР щяла да стигне до него.

Един час от прокуратурата опровергаваха анализатор и свидетели, коментирали шокиращия случай. За да обявят със 100-процентова сигурност, че Росен Ангелов първо е убил Кети, а няколко часа по-късно и близките й. Три дни след като всички те бяха намерени застреляни, и ден след като започна неговото издирване - отново със 100-процентова сигурност, според уверенията на МВР и прокуратурата, Ангелов се самоубива. Доказателство за това са експертизите, установили, че изстрелите по убитите и по Ангелов са от един и същ пистолет. 

И ДНК е свързало Ангелов със семейството на Кети. Прекъсната любовна връзка, но вече и отказът на Кети да го допусне до заможните жилища, които чистела, изтъкна като мотив заместник - главният прокурор Борислав Сарафов:
Кети е разбрала, че любовта му може би не е била съвсем безкористна и не сърдечна, а той има и други намерения. И това е била всъщност една от истинските причини той да иска да я затрие от лицето на земята, тъй като за връзката й са знаели всички нейни роднини, това е била и причината да бъдат затрити всички свидетели по делото, да бъдат заличени всички следи по него.

На въпрос, кои твърди това, той отговори
Близки на Росен Ангелов, с които той е споделял подобно нещо и които дори са канени да стават съучастници в това последващо нереализирано за щастие престъпление

Категорично е доказано, че мъжът се е самоубил на 5 януари, два дни след като е започнало издирването му, като прокуратурата и МВР нямат информация какво е правил той в тези два дни, в които е бил в неизвестност.

От Прокуратурата не дадоха информация за убийството на бизнесмена Петър Христов, освен че се работи по горещи версии и всеки опит да се дава насока, щял да повлияе на разследването. Те отказаха да коментират версиите за "Наглите" и "Килърите", бизнес връзки на самия Христов и за евентуални политическите връзки между него и ГЕРБ.

Темата на днешния брифинг не е разследването по горещи следи на друго.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна