Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите разискват внесения от БСП вот на недоверие срещу кабинета

Снимка: БГНЕС

На извънредно заседание днес депутатите разискват внесения вот на недоверие от БСП срещу правителството. Миналата седмица 80 народни представители от "БСП за България" внесоха първия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" заради провал в политиката за противодействие на корупцията. В мотивите се заявява, че вотът е поискан с разбирането, че корупцията е пропила цялата държава.

Социалистите ще атакуват управляващите в няколко ключови сфери, уточни лидерът им Корнелия Нинова:

Няколко сектора, които засягаме  - здравеопазване, обществени поръчки, строителство и саниране, контрабанда.

От ГЕРБ определят мотивите на БСП като несъстоятелни, а основната им цел, според тях е, да се дестабилизира управлението.

Надявам се, че и във вота на недоверие ще можем действително да изчистим всички тези спекулации, които се нанасят като лош имидж върху държавата, заяви председателят на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов.

БСП внесе самостоятелно вота на недоверие, след като ДПС оттеглиха заявката си за общ вот с обяснението, че те ще критикуват властта в пленарната зала, но със собствени мотиви.

Съгласно правилника на Народното събрание гласуването на вота на недоверие ще се проведе не по-рано от 24 часа след приключването на разискванията в пленарната зала.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна