Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цецка Цачева: Договорът за отпускане на гривни за дистанционно наблюдение на лица с наложена мярка за неотклонение ще бъде подписан днес

Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

Договорът за отпускане на 250 гривни за дистанционно наблюдение на лица с наложена мярка за неотклонение ще бъде подписан днес. Това съобщи вчера министърът на правосъдието Цецка Цачева, която беше изслушана в Комисията по правни въпроси в парламента.

Процедурата се забави след явяване на трима участници и обжалване на единия от тях. Въпросните електронни устройства ще се използват за наблюдение на осъдени лица, посочи министърът на правосъдието, като добави:

И четвъртата група бяха лицата, които полагат труд в места за изтърпяване на наказания от отворен характер, в смисъл по-лекият режим, а спрямо тези лица ще се прилагат техническите средства, което е една гаранция за неотклонението на лица, спрямо които са взети въпросните мерки, и аз съм убедена, че това ще даде резултат. Вие сте прав, че от  дълги години, назад във времето, 2015-та казахте, работим по този въпрос. Договорът ще бъде подписан на осми.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени