Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снеговалеж затрудни движението по пътищата в много райони

Жълт код за снеговалежи и вятър за по-голямата част от страната

| обновено на 11.02.18 в 15:00
Автор:
Снимка: БГНЕС

Жълт код за снеговалежи и ватър е в сила за почти цяла България. В Дунавската равнина, Лудогорието, Добруджа, Предбалкана и Родопите предупреждението е както за сняг, така и за силен вятър, който ще причинява виелици и навявания. 
Към този час не се съобщава за затворени пътища в страната. 
Снеговалеж затрудни движението по пътищата в много райони, предават кореспондентите на БНР в страната. 

28 литра на квадратен метър са валежите, паднали през последното денонощие в Хасково. Почти в цялата област вали мокър сняг. Най-голяма е снежната покривка по високите места в Ивайловградско - 10 сантиметра. От Граничната полиция съобщават за интензивно движение на камиони на изход на граничния пункт “Капитан Андреево”
Няма затворени пътища в Смолянско. Ограничения са въведени само за товарните автомобили, които трябва да са без ремаркета през проходите Рожен, Превала и Печинско, съобщи заместник-управителят на Смолянска област Андриан Петров
Пътищата са проходими. Туристите нямат притеснения, няма проблеми. Пак казвам, аз съм в района на Пампорово, дори и в момента пред мен се движат тракторите, които почистват. Отново напомням на всички водачи, че, когато отиват високо в планината, трябва да имат едно наум - да тръгнат с добри гуми и с един комплект вериги, защото все пак  е планина, а ние сме все още в средата на февруари месец, когато е нормално да вали сняг.

Снеговалеж затрудни движението в много райони на Североизточна България. 
От пътната агенция призоваха да се кара с повишено внимание в областите Шумен и Разград. Временно се затварят третокласни пътища в Шуменска област. 
При зимни условия става движението и във Варненска област. Там затворени участъци няма, но в общините Ветрино и Вълчи дол работи снегопочистваща техника. 
Информация за пътната обстановка може да се получава по всяко време на дежурния телефон 0700 130 20, както и от интернет-страницата на пътната агенция и от безплатното мобилно приложение LIMA. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна