Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители се събраха пред Столичната община срещу агресията в детските градини

Снимка: Полина Начева
Родители от София се събраха на протест пред Столичната община. Той е част от националния протест срещу агресията в детските градини. Част от исканията на родителите са за мандатност на директорите на детските заведения, видеонаблюдение във всички помещения на яслите и градините, както и повишаване на заплатите на учителите.

Общо 14 предложения за промени са внесли още през миналата годината от Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система, обясни Весела Алексиева, която е част от Инициативния комитет.

Родителите, които се бяха събрали пред Столичната община носеха балони и дрънкалки. Ема Черногорска, председател на сдружение "За децата ни”, посочи:

Протестът ни е в името на децата. Самите искания на гражданската инициатива сме ги внесли на 4 септември 2017 година и оттогава текат разговори, текат обсъждания, ходим на работни срещи, но все още никакви мерки не са предприети.

Сн. Полина НачеваПодобни протести се проведоха миналата седмица в няколко града в страната. По едно от исканията - за видеонаблюдение във вътрешните помещения на детските заведения, преди дни столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща, че общината ще финансира поставянето на камери в софийските ясли и детски градини, там където родителите и персонала постигнат съгласие.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна