Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордни закъснения на влаковете в Италия заради снеговалежи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Обилният снеговалеж и ниските температури в Италия създават големи проблеми предимно в трафика. Рекордни закъснения имат влаковете, а поради снеговалежа над Неапол днес, летището е временно затворено.

Най-голям е хаосът на централната римска гара „Термини”. От вчера, когато Вечният град осъмна в бяла премяна, железопътният трафик остава блокиран. Причината е в това, че на тази най-голяма италианска гара с 31 перона, от 300 стрелочни механизми, само 100 са с устройство срещу заледяване. За всички останали се изисква намеса на стрелочници, но съответен персонал не достига. Проблемът засяга и други места, в резултат на това Италианската железопътна компания отмени общо 90% от влаковете, като високоскоростните в Рим ползват друга гара.

Билетите на потърпевшите пътници ще бъдат изцяло погасени, но рекордните закъснения от 7-8 часа ще останат в историята. На първо място това на бързият влак Реджо Калабрия - Торино, който тръгна навреме в неделя вечерта и вместо да пристигне в понеделник следобед, стигна в Торино тази нощ, равно на около 29 часа път с близо 10 часа закъснение.

Снеговалежите продължават почти над цялата страна. За момента сняг няма само на крайбрежната ивица на област Лигурия, където времето е слънчево, но студено.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени