Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Караниколов разпореди извънредни проверки на проблемните водоеми

Емил Караниколов
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Емил Караниколов разпореди извънредни проверки на проблемните водоеми, предвид обилния снеговалеж и очакваното снеготопене.

Министърът е разпоредил Агенцията за метеорологичен и технически надзор да засили екипите, които извършват контрола над проблемните водоеми. При необходимост има готовност да се командироват и допълнителни служители в регионите с по-висок риск и да се въведе 24-часово дежурство, където това е необходимо.

"Ще проверят състоянието на преливниците, състоянието на изпускателите, както и техническото състояние на каскадните язовири. Тези язовири, които са в лошо техническо състояние са им дадени предписания - за намаляване обема или източване до кота мъртъв обем или изпразване на язовира" - каза за "Хоризонт" Иван Попов, главен инспектор в Главна дирекция "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях".

Поддържа се и постоянен контакт с представителите на местната власт, от които се изисква повишено внимание към водоемите на тяхната територия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна