Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин: Крим никога няма да бъде върнат на Украйна

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи за успешно изпитание на хиперзвукови ракети „Кинжал“, а президентът Владимир Путин заяви, че "Крим и Севастопол никога няма да бъдат върнати на Украйна".

Ракетата е била изстреляна успешно от борда на изтребителя-прехващач МиГ-31 и излетя от летище на територията на южния военен окръг, а свръхзвуковата ракета е поразила зададената цел, отчитат от военното ведомство. Проектът "Кинжал" беше представен от президента Владимир Путин като една от най-новите руски военни разработки по време на годишното му обръщение към Федералното събрание.

Междувременно президентът Путин беше категоричен, че няма и никога няма да има обстоятелства, при които Крим да бъде върнат на Украйна. Той каза това във филма "Путин" на журналиста Андрей Кондрашов, който беше разпространен в руските социални мрежи. Държавният глава признава също така, че "не се е съмнявал във въвеждането на западните санкции срещу Русия заради Крим. Въпросът е бил под каква форма ще бъде направено това", казва още Путин.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна